Taiwanile läheneb uus ränk taifuun

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiwani elanikud valmistuvad järjekordseks katsumuseks, mida neile pakub emake loodus. Saarele läheneb juba uus taifuun.
Taiwani elanikud valmistuvad järjekordseks katsumuseks, mida neile pakub emake loodus. Saarele läheneb juba uus taifuun. Foto: AFP / Scanpix

Vaiksel ookeanil jõudu kogunud taifuun ründab juba lähitundidel Hiina külje all asuvat Taiwani saart, mis sunnib kohalikke võime tühistama homse tööpäeva avalikes asutustes.

 

Fung-Wongi ehk fööniksi nime kandev troopiline torm toob kaasa tuuleiilid, mis puhuvad kiirusega peaaegu poolsada meetrit sekundis, vahendas Reuters.

Meteoroloogide teatel jõuab taifuun saare keskosas randa esimestel öötundidel. Merel on juba antud laevadele tormihoiatus ning homme jäetakse võimude otsusega muu hulgas ka pealinnas Taipeis suletuks koolid ja ametiasutused, samuti börs ja väliskaubandusturud.

Fung-Wong  liigub loode suunas ja on praegu veel teise kategooria taifuun, ent tuuled alles tugevnevad ning homme võib tsüklon juba paisuda kolmanda kategooria taifuuniks. Tormi lähenedes sajab juba kõikjal saare peal vihma.

Taiwanilt liigub tsüklon edasi üle väina mandri-Hiina lõunaosasse, kuhu see jõuab teisipäevaks.

Fung-Wong  on juba teine taifuun, mis seda piirkonda viimase kahe nädala jooksul pööritab. Eelmisel nädalal tappis taifuun Kalmaegi vähemalt paarkümmend inimest ning põhjustas saareriigi keskosas ulatuslikke üleujutusi ja maalihkeid ning tõsist kahju põllumajandusele.

Kagu-Aasia vihmahooaeg räsib praegu ka teisi riike. Lõuna-Koreas näiteks on paduvihmad sadanud juba mitu päeva, põhjustades tulvasid, millesse on uppunud mitu inimest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles