Soomes murdis äikesetorm tuhandeid puid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Soome idaosas vallandus eile õhtul võimas äikesetorm, mis murdis Põhja-Savo maakonnas kohalike inimeste sõnul tuhandeid puid ning jättis tuhanded inimesed elektrita.

Helsingin Sanomate andmetel räsis maru kõige rängemalt Leppävirta kanti. Sealne tuletõrjuja rääkis ajalehele, et torm murdis puid paarisaja meetri laiusel rindel mõnekümne kilomeetri ulatuses.

Maha langenud puud takistavad maanteel liiklust umbes kümnes erinevas kohas, kus autodele on ette kuhjunud kümneid suuri ronte.

Üks puu kukkus mööduvale sõidukile peale, purustades masina klaasid ja lömastades katuse, kuid juht pääses õnneks vigastusteta.

Tormi võimsusest annab tunnistust seegi, et piirkonnas asuvast masinahoidlast jäi püsti vaid üks sein. Puid langes mitmel pool ka suvilate ja pargitud autode peale.

Maakonna elektrikompanii teatel kadus kesköö paiku vool mõnelt tuhandelt majapidamiselt, praegu on ühenduseta veel üle saja pere, sest liinid langesid pikimal juhul maha terve kilomeetri pikkusel lõigul.

Meteoroloogid olid äikesetormi ette ennustanud, ent selle tugevus üllatas neidki. Tormil oli mitu keset, neist suurim viie kilomeetri laiune.

Kuopio lähedalt alguse saanud pikserünnak liikus edasi kagu suunas ja läks öösel Imatra piirkonnas Karjala aladele teisel pool riigipiiri, kus see enam sedavõrd palju pahandust ei teinud.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles