Rootsis jäi rongiliiklus seisma

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis jäid rongid rohke lume tõttu seisma.
Rootsis jäid rongid rohke lume tõttu seisma. Foto: SCANPIX

Stockholmis on pea kogu raudteeliiklus eile ja täna rööbastele kuhjunud lume tõttu peatunud ning võimude soovitusel jätsid kompaniid seisma ka valdava osa rongidest riigi kesk- ja lõunaosas.


Enamasti puudutavad liikluskatkestused pikamaareise, ent pealinnas ei liikunud vahepeal isegi metroorongid, vahendas

YLE Uutiset

naaberriigis toimuvat. Samal ajal on suured raskused rongiliikluse käigushoidmisega ka Soome lõunaosas, kust lumemöll täna üle käib.


Stockholmis käib rööbastel kibe töö, et neid taas sõidukõlbulikuks saada ning õhtupoolikuks loodetakse liiklus uuesti käima panna. Lõppenud ööl jäid paljud rongid tunde hiljaks, seda eriti Stockholmi-Göteborgi liinil. Hilinemised venisid isegi 15 tunnini.

«Esiti inimesed sattusid hüsteeriasse, kuid nüüd on täiesti apaatsed,» kirjeldas olukorda Aftonbladetile üks reisija, kes oli rongis istunud juba üle kümne tunni. «Inimesed jätsid lootuse kohale jõuda.»

Smålandi ja Götalandi regioonides sadas korraga maha 30 sentimeetrit lund, mis häirib märgatavalt liiklust. Pühapäeva jooksul peaks lumetorm siiski tasapisi vaibuma ja liikuma põhja poole. Praegu sajab riigi lõuna- ja keskosas veel hajusat lund.

Esmaspäevaks prognoositakse aga juba uut tugevat lumesadu. Pakane peaks lõuna pool siiski natuke taanduma. Põhja-Rootsis kestab käre lumemöll edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles