Maanteeamet hoiatab libedate teede eest

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk maanteed puhastamas.
Lumesahk maanteed puhastamas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Teedel üle Eesti esineb libedust, kõrvalteedel võib olla tuisuvaale ning avatud on üks jäätee.

Varahommikul enne kella kuut olid põhi -ja suuremate tugimaanteede katted soolaniisked või soolamärjad, Saare ja Hiiu maakonnas lumised. Kohati olid lumised ka metsavahelised teelõigud. Soolalumesegu, kinnisõidetud lund ja libedust oli sõidujälgede ja -radade vahel, kiirusmuuteradadel ja ristmikel. Kõrvalteed on lumised ja libedad, võib esineda tuisuvaale ja läbimatuid lõike.

Ilm oli pilves. Lund sadas Saare, Pärnu, Viljandi ja Võru maakonnas. Hiiu ja Pärnu maakonnas esines pinnatuisku. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -6 kraadist kuni -8 kraadini.

Täna kella 09.00-17.00 on kõigile huvilistele avatud tasuta libedasõidurada Tallinna lähistel Männikul.

Sõidukitele tegeliku massiga 2,5 tonni on kella 7.00-18.00 liikluseks avatud Haapsalu-Noarootsi 3 km pikkune jäätee, mis kulgeb Haapsalust Sadama tn 30 Noarootsi Österby sadamasse.

Jääteele sõites tuleb kaasa võtta mobiiltelefon ja tutvuda eelnevalt teabetahvlil oleva infoga. Muutuvate ilmastiku- ja jääolude korral võidakse jäätee liiklemiseks sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles