USA idarannikut tabas teine suur lumetorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumme mattunud rendiautod Dullesi lennujaamas Washingtonis.
Lumme mattunud rendiautod Dullesi lennujaamas Washingtonis. Foto: AFP / Scanpix

USA idarannikut pealinnast Washingtonist New Yorgini tabas eile vähem kui nädala jooksul juba teine suur lumetorm.


USA ilmateenistus ennustas, et New Yorgis ja Washingtonis sajab maha 36 cm lund, Baltimore'is kuni 51 cm ja Philadelphias kuni 48 cm, kirjutas

Reuters

.

Ühtlasi peavad meteoroloogid tõenäoliseks, et «Snoverkill'iks» ja «Snomageddon 2.0'ks» nimetatud torm võib uusi elektrikatkestusi põhjustada.

USA Kongress ja teised riigiasutused on täna Washingtonis juba kolmandat päeva järjest suletud, kusjuures ühe kaotatud tööpäeva maksumuseks hinnatakse sada miljonit dollarit (1,14 miljardit krooni).

ÜRO teatas, et maailmaorganisatsiooni peakorter New Yorgis on tormi tõttu ka täna suletud. Külmapühad on välja kuulutanud ka paljud Washingtoni ja New Yorgi koolid.

Nädalavahetusel sadas idarannikul maha viimaste aastakümnete rekordiline lumekogus, mis põhjustas ulatuslikke elektrikatkestusi ja seiskas liikluse. Veel eilegi oli Washingtoni ümbruses mitu tuhat inimest endiselt elektrita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles