Orkaan Dolly ründab Mehhiko ja USA rannikut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko lahes jõudu kogunud orkaan Dolly läheneb USA-Mehhiko piirile, sundides tuhandeid inimesi evakueeruma.


USA riikliku orkaanikeskuse andmetel küündib Dolly tuuleiilide kiirus üle 35 meetri sekundis (130 kilomeetrit tunnis), mis vastab esimese kategooria orkaanile, vahendab AFP.

Orkaan peaks täna keskpäevaks jõudma Mehhiko-Texase piirile.

«See pole piknik Padre saarel,» ütles USA riikliku orkaanikeskuse direktor Bill Read CNN-le, millega ta viitas ameeriklaste hulgas populaarsele kuurortsaarele.

Keskuse sõnul sajab Põhja-Mehhikos ja Texase lõunaosas lähipäevil kuni 25 sentimeetrit vihma, kuid mõningates piirkondades võib see ulatuda koguni 40 sentimeetrini, mis võib põhjustada suuri üleujutusi.

CNNi teatel on autod ummistanud orkaanihoiatuse saanud linnadest väljaviivad teed. Mehhiko Tamaulipase osariigist evakueeriti rohkem kui 23 000 inimest ja kohalik kuberner palus valitsusel kehtestada piirkonnas hädaolukord.

USA merevägi plaanib oma Texase rannikul asuvast Corpus Christi sõjaväebaasist viia ära 100 lennukit. Teateid on ka sellest, et mitmed õlifirmad on evakueerinud oma avamere naftaplatvormidel töötava personali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles