Kogu Liivi ja Pärnu laht on jääga kaetud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madal veetase ja rasked jääolud raskendavad laevaliiklust Pärnu sadamas.
Madal veetase ja rasked jääolud raskendavad laevaliiklust Pärnu sadamas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Veeteede ameti teatel on praegu kogu Liivi ja Pärnu laht jääga kaetud.

Irbe väinast kuni Ruhnu saareni on jää paksus 10-15 sentimeetrit, Ruhnust kuni Kihnu saareni 15-25 sentimeetrit ning Kihnust kuni Pärnu sadamani 25-50 sentimeetrit, ütles ameti talvise navigatsiooni talituse juhataja Martin Kaarjärv BNSile.

Jäämurdega tegeleb Liivi lahel praegu multifunktsionaalne laev EVA-316.

Soome lahel on selliste külmade jätkumisel Kaarjärve sõnul oodata jääpiiri lääne poole nihkumist ja olemasoleva jää paksuse suurenemist iga päevaga.

Praegu algab Soome lahes läänepoolne jääpiir Osmussaare-Utö saare liinilt, jää paksus kuni Paldiski-Hanko liinini on umbes 5-10 sentimeetrit.

Paldiski-Hanko liinilt kuni Muuga laheni on jää paksus 10-15 sentimeetrit. Muugalt kuni Sillamäeni on jää paksuseks 15-30 sentimeetrit.

Jäämurdja Tarmo abistab Kaarjärve sõnul vajadusel laevu Paldiski lahe sadamatest kuni Sillamäe sadamani. Praegu on Tarmo Äksi saarest ida pool ja ootab Muuga sadamast väljuvat laeva, mis vajab abi Kunda sadamasse suundumisel.

Lisajäämurdja tellitakse Soome lahele vajadusel, praegu saadakse Kaarjärve sõnul oma jõududega hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles