Spetsialist: kuni pooled metskitsedest võivad hukkuda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskits
Metskits Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaameti jahindusspetsialist Jaan Ärmus usub, et vaatamata sellele, et jahimehed metsloomadele süüa viivad, võivad lumerohke talve tõttu hukkuda kuni pooled eelmisel aastal sündinud kitsedest.

Et loomad on paksu lumega väheliikuvad, siis peakski sööta viima just sellisesse kohtadesse kus loomad ka liiguvad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Piirkonnad, kus oli sügisel lisasööt väljas - need on nüüd metskitsede kogunemiskohad ja sinna tuleb kindlasti sööta edasi viia,» märkis Jaan Ärmus, kelle sõnul vajavad kitsed lisaks heinale ja lehistele kindlasti ka mahlast sööta - silo, peeti, kartulit.

«Ainuüksi selle koresöödaga me seda kitse üle talve üleval ei pea, tal tekib veepuudus, ta võib surra sinnasamasse heinasaadu juurde. Metskitsedel on kaks põhjust, miks nad surevad - esimene on kopsupõletik ja teine veepuudus,» selgitas Ärmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles