Lumi tekitas Euroopas liikluskaose

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ponte Coperto sild Ticino jõel lumises Itaalias.
Ponte Coperto sild Ticino jõel lumises Itaalias. Foto: AP / Scanpix

Tugevad lumetormid ja käre pakane põhjustas eelmisel nädalavahetusel segadust rongi- ja lennuliikluses üle kogu Euroopa, keerulised ilmaolud täna jätkuvad.


Lisaks sellele külmus surnuks mitukümmend inimest, vahendas AFP.

Poolas hukkus külma ja pakase tagajärjel vähemalt 29 inimest. Külma põhjustatud surmajuhtumitest on teatanud ka Prantsusmaa, Rumeenia ja Itaalia.

Ilm on külm Suurbritanniast kuni Musta mereni. La Manche'i väina all kulgevas tunnelis peatus ööl vastu laupäeva rongiliiklus, kuna elektrisüsteem ütles üles välis- ja sisetemperatuuride järsu erinevuse tõttu. Tunnelis asunud rongides viibis sel ajal ligi 2500 reisijat.

Operaatorfirma Eurostar pole kindel, kas liiklus taastub homseks või mitte.

Kiirrongiliikluse katkemine häirib 50 000 inimese jõulusõite Prantsusmaa ja Suurbritannia vahel.

Lumetorm on seganud lennuliiklust nii Suurbritannias, Saksamaal, Prantsusmaal, Hollandis ja Belgias. Näiteks Ühendkuningriigis hilinesid tunde nii sise- kui välislennud.

Saksamaal katkes eile töö riigi suuruselt kolmandal lennuväljal Düsseldorfis. Pariisis Charles de Gaulle'i lennuväljal jäi ära koguni 40 protsenti lendudest.

Häiritud oli ka maanteeliiklus. Probleeme oli nii Belgias, Saksamaal, Itaalias kui Prantsusmaal, aga ka Ukrainas ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles