Lumesadu Saaremaal vaibus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetuisk maanteel.
Lumetuisk maanteel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi hommikul sadas Kuressaares veel lund, siis päeva poole lumesadu vaibus ning ilmaolud on normaliseerunud.

«Päeval lumesadu vaibus,» rääkis Oma Saare ajakirjanik Rita Loel Postimees.ee'le.

Tema sõnul olid suuremad maanteed Saarel lumest lahti lükatud ning sõidetavad, kuid väiksematel teedel võis läbipääsuga probleeme olla.

«Kuressaares on suuremad teed samuti sõidetavad, kuid kõrvalistel tänavatel võib liiklemine olla raskendatud,» ütles ta.

Eile keskpäevast alates raskendas Saaremaal liiklemist lumesadu ja tugev tuul, häirides muu hulgas ka postisaadetiste laialivedu, kirjutas Oma Saar.

Eilne lumetorm häiris liiklust kõige rohkem Lääne-Saaremaal.

Lääne-Saaremaale jääva Karala kandis oli õhtupoolikul selline lumemöll, mida kohalikud inimesed ei mäleta pärast 2004. aasta novembrituisku.

Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juht Inge Suder andis teada, et eile jäid lumetormi tõttu klientideni toimetamata saadetised Torgu ja Salme vallas Rahuste ja Kaugatoma külas.

Täna hommikul mõõdeti Sõrve jaamas lume paksuseks 41 sentimeetrit, mis on sealseks uueks detsembrikuu rekordiks. Eelmine sealne lumerekord pärines aastast 1980, kui lume paksuseks mõõdeti 8. detsembril 24 cm, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles