Saaremaal möllas lumetorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare kesklinn eile.
Kuressaare kesklinn eile. Foto: Oma Saar


Eile keskpäevast alates raskendas Saaremaal liiklemist lumesadu ja tugev tuul, häirides muu hulgas ka postisaadetiste laialivedu.



«Lumi on rinnuni, hommikul saatsin lapsed kella kuuest kooli, siiani pole nad veel tagasi jõudnud,» muretses eile õhtul kella poole seitsme ajal Saaremaal Sõrve säärel Torgu vallas elav viie lapse ema Elle Pruul. Kuna lumetorm ajas teed umbe, võttis lastel kojutulemine kaua aega. Bussilt maha tulles jäi neil veel kaks kilomeetrit jala kõndida.



Saaremaa põhjaosas Pärsama kandis asi nii hull ei olnud. Kuid ka sealne elanik Ingrid Klaus tõdes, et kui lumesadu veel jätkuma peaks, tuleb hommikul ikka hoolega labidat liigutada, et autoga välja pääseks.



Eilne lumetorm häiris liiklust kõige rohkem Lääne-Saaremaal. Pärastlõunaks oli Eesti Meteoroloogia- ja Hüdroloogia Instituudi andmetel kõige rohkem sademeid just Saaremaa lääneosas. Vilsandi ilmajaamas mõõdeti 2,7 mm sademeid tunnis.



Samal ajal puhus saarel tugev tuul, mis ulatus puhanguti kuni 16 meetrini sekundis. Lääne-Saaremaale jääva Karala kandis oli õhtupoolikul selline lumemöll, mida kohalikud inimesed ei mäleta pärast 2004. aasta novembrituisku.



Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juht Inge Suder andis teada, et eile jäid lumetormi tõttu klientideni toimetamata saadetised Torgu ja Salme vallas Rahuste ja Kaugatoma külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles