Veebruar toob Skandinaaviamaadesse erakordse külma?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruar toob Skandinaaviamaadesse erakordse külma?
Veebruar toob Skandinaaviamaadesse erakordse külma? Foto: AP / Scanpix

USA meteoroloogide ennustus lubab talvekuudeks Skandinaaviamaadesse tavapärasest külmemat ilma.

WSI Corporation ilmaennustuse andmetel on detsember ja jaanuar tavapärasest külmemad, kuid veebruar pidavat tooma lausa erakordse külma, kirjutab Reuters.

Ameeriklaste ennustuse kohaselt on mujal Euroopas detsembri ja jaanuari ilm tavapärane. Veebruaris on temperatuurid tavapärasest natuke madalamad ka Kesk-Euroopas ja Suurbritannias.

WSI külma talve ennustus põhineb sellel, et Euraasia mandri kõige põhjapoolsemates osades on juba pikka aega olnud püsiv lumekate. Lisaks ennustavad külma talve ka Atlandi ookeani veetemperatuuri muutus ning klimaatiline nähtus El Niño, mis seisneb Vaikse ookeani idaosa pinnakihi soojenemises.

Sellega kaasnevad vihmasajud tavaliselt kuiva kliimaga Peruu ja Ecuadori rannikul, põuad Austraalias ning veel mitmetes piirkondades. 

Meteoroloogide sõnul näitab El Niño tugevnemist ja see jätkub 2010. aasta esimesel poolel, mõjutades kaudselt ka Euroopat.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles