Keskkonnaminister sai Briti saadikult kliimamuutuse tagajärgi valgustava kaardi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Õhutemperatuur Euroopas tõuseb viie-kuue kraadi võrra Celsiuse järgi. Põuaperioodide pikkus meie kontinendil kahekordistub.


Euroopa veeressursid vähenevad 70 protsendi võrra, see-eest kasvab laastavate metsatulekahjude oht. Mereveetaseme tõus ning merel üha sagedamini tekkivad tormid hakkavad kujutama reaalset ohtu Euroopa rannikualadel elavatele inimestele ja nende varale.



Niisugune troostitu pilt avaneb Euroopa lähitulevikust kaardil, mille Suurbritannia suursaadik Peter Carter (pildil paremal) eile Eesti keskkonnaministrile Jaanus Tamkivile (pildil vasakul) üle andis.



Kaardil on kujutatud maailma kliimaolukord siis, kui planeedi atmosfääri keskmine temperatuur tõuseb neli kraadi üle 1850. aasta taseme.



Maailma ees seisvat perspektiivi illustreeriva kaardi avalikustasid eile Londonis Briti välisminister David Miliband, energeetika- ja kliimamuutuste minister Ed Miliband ning teadlane John Beddington.



Briti suursaadikud toimetasid need kaardid eilse päeva jooksul kõigi maailma riikide valitsuste kätte. Kaardi võib leida ka veebileheküljelt www.actoncopenhagen.decc.gov.uk/4degrees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles