Vanaproua pahandab seatempude pärast riigiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead tuhnimishoos.
Metssead tuhnimishoos. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saaremaal Tiirimetsa külas asuva Kaasiku maja perenaine, kelle muru ja köögiviljad metssigade kärsa ette jäid, peab juhtunu eest vastutavaks riiki.


Esimest korda käisid metssead Kaasiku maja aias septembrikuu algul ja tõngusid paari ruutmeetri jagu muru üles, aga kartulipõldu ei puutunud, kirjutab Meie Maa.

Eelmise nädala lõpus tuhnisid aga sead maja ümbruses kapitaalselt muru üles ning mängisid kapsapeade ja punaste peetidega, aga ei söönud neid.

«Oleksin ma noorem, siis naeraksin nende seatempude peale ja siluksin maa uuesti ära, aga pean nooremaid inimesi paluma ja seetõttu on asi naljast kaugel. Üsna raske on paluda, seepärast teeb seatemp mind tigedaks,» rääkis 81-aastane Erna Prei, kes eelmisel nädalal oli ise haiglas.

«Mina olen pahane sellepärast, et olen kõik riigimaksud maksnud, aga riik oma sigade eest mitte millegagi ei vastuta. Miks riik mulle vastu ei tule, need on ju riigi sead?» pahandas Erna Prei.

Tema poeg pöördus küll Salme jahiseltsi esimehe poole ja mees ütles, et saadab jahimehed vaatama, kuid see ei anna veel perenaisele mingit garantiid, sest sead on ennegi jahimehed üle kavaldanud.

Pilti sigade töö tulemustest näeb siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles