Piirivalve: paisust alla lastud ujuvsaarel ei olnud loomi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujuv saar.
Ujuv saar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Venemaalt üle Narva jõe Eestisse ujunud saar on nüüdseks juba ajalugu, sest metsaga kaetud maalahmakas lasti tammist alla. Nüüd teatasid aga loomakaitsjad, et saare peal olid lisaks metsale ka loomad - kitsed ja jänesed, kes koos saarega hukkusid.

Seetõttu on loomakaitsjad maakonna kriisikomisjoni peale pahased ning küsivad, miks ei tehtud saart enne tammist alla laskmist loomadest tühjaks. Kriisikomisjonile saadeti ka sellekohane arupärimine, vahendas Reporter.ee videolõik.

Vaatamata puhkustele tuligi kriisikomisjon eile Jõhvis kokku, et rahvale asja selgitada.

Komisjoni teatel ei vasta süüdistused tõele ja enne ujuvsaare allalaskmist tehti põhjalik eeltöö.

«Maakonna kriisikomisjonile laekus väga täpne piirivalve poolne info, et mingisugust liikumist saarel ei olnud,» rääkis Ida-Viru maasekretär Eve East.

Piirivalve kinnitusel on loomakaitsjad asjast väga valesti aru saanud.

«Piirivalve kontrollis visuaalselt binoklitega soojuskaamerate abil ja patrullides piirivalvekaatritega, et saarel ei viibiks kõrvalisi isikuid,» kinnitas piirivalvemajor Vladimir Kiviselg. «Tegime kindlaks, et loomi seal ei saanud olla, kuna saare pinnas ei olnud püsiv ja oli ohtlik liikumiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles