Purjekas ajas metssea alla

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga
Metssiga Foto: Wikipedia.org

Möödunud nädala lõpus sõitis purjejaht Väinameres otsa meres ujuvale metsseale, kes kinnitamata andmeil hukkus.


Pärnu jahtklubi kommodoor Egon Elstein kinnitas õnnetust, kuid oli üksikasjade osas napisõnaline, kirjutab Õhtuleht. «Ma ei tea ise kuigi palju, ja kui asjaosalised ei soovi rääkida, ei saa ma millegagi aidata,» ütles ta.

Asja vastu on huvi tundnud nii piirivalve kui ka keskkonnainspektsioon, kuid mingit seaduserikkumist või valesti käitumist ametivõimud juhtunus ei näe ja seepärast ei alustata ka uurimist.

Keskkonnainspektsiooni peainspektori-nõuniku Enn Keemani sõnul pole seaduseandja sellist juhtumit ette näinud ja see, kui purjejaht sõidab metsseale otsa, ei mahu ühegi seadusepügala alla.

«Jahipidamise alla seda sättida ilmselt ei saa ja meri ei ole ka jahiala,» arutles Keeman ja lisas, et see oleks olnud hüljes või mõni teine kaitsealune loom, siis tulnuks vahejuhtumist vähemalt teatada, aga metssiga ei kuulu kaitse alla.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles