EMHI asub palavuse eest hoiatama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgeranna plaaž Pärnus.
Valgeranna plaaž Pärnus. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Alates tänasest hakkab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) avaldama oma kodulehel hoiatusi, juhtimaks elanike tähelepanu, kui on oodata õhutemperatuuri üle 25 kraadi.

Õhutemperatuuri tõus üle 25 kraadi sunnib inimest ja teda ümbritsevat keskkonda muutustega kohanema, vahendas EMHI pressiteade.

Inimese organismile talutavate temperatuuride vahemik sõltub inimese vanusest, tema tervislikust seisundist ja aktiivsusest ning ka riietusest. Lisaks neile mõjutavad ka mitmed väliskeskkonna tegurid, millest olulisimad on õhuniiskus, tuule kiirus ja päikesepaiste intensiivsus.

Kuumade ilmadega tuleb eriti ettevaatlik olla kroonilisi haigusi, näiteks kõrgvererõhutõbe ja südamehaigusi põdevatel inimestel, kellel võib palavusest tingitult tõusta vererõhk ja tekkida südameatakioht.

Liigne kuumus ohustab ka kuni nelja-aastaseid lapsi ja üle 65-aastaseid täiskasvanuid, samuti ülekaalulisi. Kindlasti tuleks sel ajal tähelepanelik olla neil, kes teevad füüsilist pingutust nõudvaid töid.

Selleks, et kuumade ilmadega oma tervisele mitte liiga teha, tasuks palavuse hindamiseks jälgida EMHI kodulehel avaldatavat kuumaindeksit. Kindlasti tasuks tutvuda ka tervisekaitseinspektsiooni soovitustega, kuidas liiga soojade ilmade
korral toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles