Ilmajaam ennustab tavalisest pisut soojemat septembrit

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmajaama prognoosi kohaselt domineerib septembri esimesel poolel selge ja sajuta, teisel poolel aga heitlik ilm, siiski kujuneb kuu keskmine temperatuur tõenäoliselt kõrgemaks kui tavaliselt.

Kui tavaliselt on septembri keskmine õhutemperatuur 9,9-12,7 kraadi, siis ilmateenistuse hinnangul tuleb september seekord pisut soojem.

Kuu esimesel poolel on ülekaalus kõrgrõhuala, ilm on sajuta ja pilvi on vähe. Selge taeva all jahtub õhk öösiti tugevalt ja taimede kõrgusel võib temperatuur langeda juba esimesel nädalal alla nulli. Päikeselistel päevadel on sooja aga 20 kraadi ringis. Vahetevahel tõmbub kõrgrõhuala küll eemale ja selle servas võib taevas muutuda pilvisemaks, kuid laialdasemad sajud ilmselt Eestisse veel ei jõua.

Kuu teisel poolel on ilm juba heitlik. Läänemere äärde tungib madalrõhkkondi, mis võivad ajuti kaasa tuua intensiivseid sadusid. Nii võib kuu sajuhulk kujuneda mõnes kohas ka normist suuremaks. Eemalduvate madalrõhkkondade järel avaneb põhjaalade külmale soodus võimalus jõuda 60. laiustele ja seetõttu on kuu viimasel kolmandikul ilm enamasti jahe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles