Keskkonnaamet ei luba Muhus leitud metssigu kodus hoida

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil metsseapõrsad.
Pildil metsseapõrsad. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Muhus Vanatoa turismitalu pidav Erkki Noor, kes 1. aprillil metsast kolm alajahtununa näivat metsseapõrsast leidis ja neid kodus kasvatama hakkas, ei tohi keskkonnaameti hinnangul seda tegevust praegustel tingimustel jätkata.

Keskkonnaameti metsaosakonna juhataja kt Jaanus Kala ütles, et Noore taotluse rahuldamisest keeldumise põhjuseks oli rajatise mittevastavus jahiseaduse nõuetele, kirjutas Oma Saar.

Keskkonnaamet ei registreerinud Noore metssigade aeda jahiulukite tehiskeskkonnas hoidmise kohana, sest ameti hinnangul sobib aed üksnes põrsaste pidamiseks ning viie kuu vanuseid sigu see aed enam kinni ei peaks. Ametnikud käisid aeda hindamas 21. mail.

«Meie seisukoht on, et Saaremaal on olemas ametlikult registreeritud koht Salme külas, kus ulukeid hoitakse, metssead võiks sinna viia,» ütles Kala. Tema sõnul on teine võimalus teha metssigade aed nõuetele vastavaks ning esitada uus taotlus nende kasvatamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles