Täna ja homme püsib hoovihma võimalus

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabuv madalrõhkkond toob endaga kaasa vihmasaju.
Saabuv madalrõhkkond toob endaga kaasa vihmasaju. Foto: Peeter Langovits

Ilmateenistuse andmetel on täna sooja 18–22 kraadi, sajab hoovihma, võib olla äikest. Puhub edela- ja läänetuul, sisemaal võib olla puhanguid 12, rannikul 15 m/s, õhtul pöördub tuul loodesse.

Reedel öösel on madalrõhkkonna mõju veel tugev ja vihma tõenäosus suur. Loodetuule puhangud ulatuvad kuni 14 m/s. Sooja on 9–14, rannikul kuni 16 kraadi. Päeval eemaldub madalrõhkkond aeglaselt ning sajuhooge on harvem. Puhub mõõdukas loodetuul. Sooja on 20–23 kraadi.

Nädalavahetuseks tugevneb kõrgrõhkkond. Laupäev ja pühapäev on sajuta ning võrdlemisi päikeselised, puhub nõrk tuul. Sooja on öösiti 10–15, päeval 21–26, pühapäeval kuni 28 kraadi.

Nädala algus tuleb soe ja sajuta

Esmaspäeval võib ilmateenistuse andmetel küll laiguti pilvi olla, kuid ilm püsib sajuta. Tuul on läänekaarest ja õhtul läheb Soome lahe ääres veidi tugevamaks. Sooja on öösel 10–14, rannikul kuni 17, päeval 22–28 kraadi.

Teisipäeval on ilm kuiv ja valdavalt selge taevaga. Tuul on öösel läänekaarest ja tuntavam põhjarannikul. Sooja on 10–15 kraadi. Päeval on ilm päikeseline ja tuulevaikne. Läänekaarest tulnud parasvõõtmeline õhumass toob veidi värskendust ja õhutemperatuur tõuseb 21–25 soojakraadini.

Kolmapäeval eemaldub kõrgrõhkkond Venemaa poole, aga selle servas püsib meil ilm veel sajuta. Kas Skandinaavia lõunaosast läheneva madalrõhkkonna vihmapilved hilisõhtul Saaremaale jõuavad, on veel küsitav. Tuul pöördub idakaarde ja läheb veidi tugevamaks. Sooja on öösel 8–13, rannikul kuni 15, päeval 22–27 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles