Ilm soosib folgilisi

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01: PILVED: VILJANDI, EESTI, 08MAY08
LOODUS. ILM. PILVED
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01: PILVED: VILJANDI, EESTI, 08MAY08 LOODUS. ILM. PILVED er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

«Folgiilm peaks olema nüüd küll ilus,» sõnas ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak. Nii homme kui ülehomme võib olla äikesevihma võimalus umbes 50–60% olenevalt, kuidas hoovihmapilved Viljandi kohale satuvad.

Neljapäeval on Eestis pilvisem ilm, sooja tuleb 20–23 kraadi, reedene päevane temperatuur jääb vahemikku 20–25 soojakraadi, samuti on reedel olemas hoovihma võimalus.

Laupäevaks ja pühapäevaks lubatakse vähese pilvususega, päikeselist ja väga sooja, sajuta ilma. Päevane temperatuur küündib 26–27 soojakraadini. 

Taimi Paljaku sõnul valitseb Venemaa polaaraladel tavatu 30-kraadine palavus ja sooja õhu toru on suunatud otse Soome lahe ümbrusesse, tõugates Eestiski termomeetrinäite kõrgemale. «Kui madalrõhkkond haaret lõdvendab, hõrenevad pilved ja rahuneb tuul ning lähipäevil saame meiegi osa südasuvisest kuumast,» toob Paljak välja. 

Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, võimalik on äike. Puhub põhjakaare tuul 3–9 m/s. Sooja on 20–26 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles