Saaremaal võib suvel küttida kaks hunti

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: SCANPIX

Lammaste murdmised Saaremaal Lümanda vallas Jõgela külas ajendasid keskkonnaametit andma erandkorras välja loa lasta kaks hunti.

Keskkonnaameti andmeil murti Jõgela külas 16. juunist kuni 3. juulini eri omanike maadel lambaid kolmel juhul, kirjutab Saarte Hääl.

Tapetud on 12, kadunud viis ja vigastatud ca 20 lammast. Samuti murti üks lammas tänavu jaanuaris Jõgelast umbes 5 km kaugusel Karala külas.

Et tegemist on intensiivse lambakarjatamise piirkonnaga, andis keskkonnaamet eile Kihelkonna, Üru, Lümanda, Kärla, Kuressaare ja Salme jahipiirkonna kasutajatele loa lasta kaks hunti. Luba kehtib 31. augustini.

Jahieeskirja järgi võib hundile pidada peibutus- või varitsus- või hiilimisjahti ning jahti piirdelippe kasutades 1. augustist 31. märtsini. Hundile võib pidada ajujahti ning jahti jahikoeraga 1. oktoobrist 28. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles