Loomaaia uudised

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buhhaara hirv vasikaga.
Buhhaara hirv vasikaga. Foto: Inari Leiman

Jaanikuu algas tõeliste suveilmadega ning see kajastus ka loomaaia külastajate arvus. Kõigi meeleolu varjutas küll õnnetus, mis juhtus 30. mail ühe lapsega OÜ Lendvale kuuluva lasterongi juures.


Traditsioonilisel lastekaitsepäeva üritusel osales äripäevale vaatamata peaaegu sama palju rahvast kui mullu, mil see langes pühapäevasele päevale, ühtekokku 17 823 inimest.



Lastekaitsepäeval hooaega alustanud lasteloomaaed jääb kuni sügiseni tegutsema, suletud on see esmaspäeviti ja teisipäeviti ning muidugi vihmase ilma korral. Traditsiooniliselt on käima läinud hilisõhtused ekskursioonid, neile on Ehitajate tee poolses läänevärava kassas saada veel vaid mõni üksik pilet juuli algusesse.



Heakorrateenistus jõudis lõpule oma kevadiste istutustöödega. Tänuväärse abijõuna on neile hooldustöödel abiks oma tööpraktikat tegevad Õismäe kooli õpilased.


Esimeses zoo-osakonnas läheneb alpinaariumis tallede arv sajale, sest keerdsarvkitsedel ja dagestani tuuridel on tänavu sündinud valdavalt kaksikud talled. Esimene vasikas sündis Sise-Aasia ekspositsioonis buhhaara hirvedel.



Teises zoo-osakonnas on talitajate hoole all jõudsalt kaalus ja kasvus juurde võtmas neli hiidmerikotka, üks händkaku ja üks kaeluskotka tibu. Paari nädala eest uude kohta kolinud marabud alustasid munemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles