Laupäeval tuleb 27 kraadi sooja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevitajad suvepäikest nautimas.
Päevitajad suvepäikest nautimas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ehkki lähiöödel võib temperatuur langeda öösiti isegi alla 0 kraadi, soojeneb ilm päev-päevalt ja laupäeval võib õhutemperatuur sisemaal kerkida kuni 27 kraadini, selgub EMHI nädalaprognoosist.

Ööl vastu homset eemaldub meie kohalt madalrõhuvöönd ühes hoovihma ja äikesega, mis tekitab mõnel pool udu ja ohustab maapinnal ka hallaga. Õhutemperatuur võib paaril lähemal ööl olla 2-8, Kagu-Eestis üle 10 kraadi.

Lähipäevil on sooja 12-17, Ida-Eestis kuni 19 kraadi.

Kolmapäeval tekib Eesti kohal kõrgrõhkkond, pilvi on vähe ja ilm on sajuta ning vaikne. Õhutemperatuur on öösel veel 2-8, maapinna lähedal võib alla 0 kraadi langeda, päeval on 13-19 kraadi.

Neljapäeval eemaldub kõrgrõhkkond Soome, kuid selle servas püsib ilm enamasti sajuta, üksnes õhtu poole suureneb Lõuna-Eestis hoovihma võimalus. Õhutemperatuur on öösel taas 2-8 kraadi, maapinna lähedal langeb 0 kraadi lähedale, aga päeval tõuseb 15-20, Kagu-Eestis kuni 23 kraadi.

Reedel jõuab meile aga juurde soojemat ja niiskemat õhku. Siin-seal on hoovihma ja äikeseoht. Õhutemperatuur tõuseb päeval sisemaal 22-25 kraadini.

Laupäeval püsib kõrgrõhuala Valge mere lähistel ja ulatub servaga üle Soome. Kesk-Euroopast laieneb Läänemere kohale madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail puhub tugev ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 10-15, päeval tõuseb sisemaal 22-27 kraadini.

Ka pühapäeval kannab kaguvool meile ikka suviselt sooja õhku. Praegustel andmetel lisandub ka niiskust ja hoovihma võimalus on suur, sooja on aga päeval 20-26 kraadi.

Seejärel võib esmaspäeval südasuvine õhk asenduda mõõduka soojaga ning sajuhooge jääb harvemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles