Euroopa kuumalaine Eestini ei jõua

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojalaine
Soojalaine Foto: Liis Treimann

Aafrikast Sahara piirkonnast lähipäevil Euroopa aladele jõudev kuumalaine Eestisse paraku ei jõua, küll aga on soojema ilma lootust järgmisel nädalal.

«Järgmise nädala keskpaigaks, teisipäevaks-kolmapäevaks läheb kindlasti soojemaks. Pole välistatud, et Lõuna-Eestis võib tulla 17-18 kraadi sooja, aga 25 kraadi pole meil küll kusagilt praegu võtta,» sõnas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Taimi Paljak.

Praegu Saharast tulev ja Euroopasse kuuma ilma toov õhumass tema sõnul aga Eestisse ei jõua. «Reedel jõuab osa sellest Kesk-Euroopasse, aga siis läheb see ära otse itta, võib-olla saab veel osa sellest killuke Lõuna-Venemaast,» rääkis Paljak.

Küll aga tuleb järgmise nädala algul uus soojalaine lõunast otse Läänemere äärde. «Ma küll ei söandaks öelda, kas 24-25 kraadi meieni ulatub. Aga täna oleksin veel oma prognoosimisega ettevaatlik, sest ta on nii piiri peal.» Võib ka juhtuda, et näiteks Eesti lõunapiiril kerkib õhutemperatuur üle 20 kraadi, aga põhjaosas ulatub napilt 10 kraadini. «Kas see kontrast tõesti nii tohutu saab meie kohal olema, jätan täna täpsustamata, sest nii pikk prognoos tihtipeale muutub.»

Sinnamaani on aga meie ilm kevadele omaselt hästi muutlik. «Nädalavahetus peaks parem olema, ehk pääseb nii laupäeval kui pühapäeval sajuta, tagatipuks ka esmaspäeva järele,» ütles sünoptik.

Nädalavahetuse ilm on küll kena, aga veel jahedapoolne, 10 kraadi ringis, sisemaal ehk paar kraadi soojem. Alles esmaspäeval võib hakata soojemaks minema.

Samuti on varakevadele väga tüüpiliselt suured temperatuurikontrastid mere ääres ja sisemaal, tõdes Paljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles