Alanud nädal toob sooja juurde

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalal alanud õhutemperatuuri tõus jätkub sel nädalal ning Lõuna-Eestis võib sooja tulla 15 kraadi ringis. Nädalalõpp toob aga taas ajutise ilma jahenemise.

Kuni möödunud kolmapäevani püsis õhutemperatuurifoon keskmisest madalamana, kuid neljapäevast algas õhutemperatuuri tõus ja päevane maksmimum tõusis +5..+11 kraadini. Nädalavahetusel oli õhutemperatuur juba ööpäev läbi üle 0 kraadi. Lume ja jää sulamist kiirendas sadanud vihm, kirjutab EMHI oma ülevaates.

Alanud nädal toob sooja juurde. Õhutemperatuur püsib öösiti enamasti üle 0 kraadi ja tõuseb päeval 7..12 kraadini, Lõuna-Eestis 15 kraadi ümbrusse.

Vihma lisandub laialdasemalt nädala keskpaiku. Lumi sulab kiiresti ja püsiv lumikate laguneb.

Nädalavahetusel on õhutemperatuur madalam ja langeb öösiti ka veidi alla 0 kraadi. Päevane maksimum tõuseb 10 kraadini. Samas on sajuvõimalus nädala viimastel päevadel väiksem.

Jahenemine on aga tõenäoliselt üürike. Juba 22.-23.aprilli paiku saabub uus soojalaine, mis tõstab keskmise õhutemperatuuri 5 kraadi lähedale.

Lühiajaliselt võib ilm jaheneda ka kuu lõpul ja mai algul, mis jää sulamisprotsessi vaid veidi aeglasemaks võib muuta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles