Uue nädala teises pooles on plusskraade oodata

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi sulab väga aeglaselt. Aga ta sulab siiski.
Lumi sulab väga aeglaselt. Aga ta sulab siiski. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleval nädalal on oodata õhutemperatuuri soojenemist ning kevadpäikest, nädala lõpupoole võib taas lund sadada.

Laupäeval ulatub kõrgrõhkkonna kaguosa üle Eesti. Ilm on sajuta, kuid Põhja-Venemaal oleva madalrõhkkonna servast võib meile pilvi lisanduda ja tuul on ka tuntavam. Õhutemperatuur on öösel 11-17 külmakraadini, kohati langeb alla 20 külmakraadi, päeval on 2-7 külmakraadi.

Pühapäevaks kõrgrõhkkond tugevneb. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9-15 külmakraadi, kohati 19 külmakraadi, päeval 0-4 ja jäistel rannikualadel kuni 7 külmakraadi.

Esmaspäev tuleb kõrgrõhkkonna tiiva all võrdlemisi selge taevaga. Puhub nõrk põhja- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 9-13, kohati 16 külmakraadi, päeval 0-2 , jääpinnalt puhuva tuulega rannikul kuni 6 külmakraadi.

Teisipäeval ulatub üle Eesti kõrgrõhurõhuala põhjaserv. Ilm püsib sajuta ning ka kevadpäikest saab näha. Tuul on nõrk ja läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel 7-13 külmakraadi, päeval tõuseb 0-4 külmakraadini ja Lääne-Eesti sisealadel võib tõusta üle null kraadi.

Kolmapäeval eemaldub kõrgrõhuala veidi kagu-ida poole, kuid ulatub servaga Eestini veel ka neljapäeval. Ilm on sajuta ja mõõduka edelatuulega. Õhutemperatuur on öösiti 4-10 külmakraadi, päeval kolmest külmakraadist kahe soojakraadini.

Reedel laieneb üle Kesk-Euroopa madalrõhkkonna serv. Lisandub niiskemat õhku, taevas tõmbub pilvisemaks ja võib ka kerget lund sadada. Tuul pöördub kagusse ja võib pisut tugevneda. Õhutemperatuur on öösel 3-9 külmakraadi, päeval neljast külmakraadist ühe soojakraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles