Politsei ei soovita merejääle minna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud meri
Jäätunud meri Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Seoses kevadiste muutlike ilmadega on jääolud muutunud ohtlikuks ning inimesed peaksid mererannas olema väga tähelepanelikud, hoiatab politsei- ja piirivalveamet.

Valvas peaks kindlasti olema tavapärastel pealinna mereäärsetel puhkealadel Pirita, Viimsi ja Stroomi randades ning Russalka juures ja ka teistel hea juurdepääsuga mererandadel.

Tallinna kordoni merevalveteenistuse vanema Toomas Lindjärve sõnul on jääkate sõltuvalt tuulest ja temperatuurist muutlik ning kalda ääred võivad olla täis rüsijääd, mille peal ronimine võib olla ohtlik.

Lindjärve sõnul tuleb erilist tähelepanu pöörata lastele. «Lapsevanemad peavad olema oma laste suhtes valvsad, kuna lapsed võivad mänguhoos märkamatult kaldajää peale tikkuda,» ütles Lindjärv.

Nähes hätta sattunud inimest, tuleks kohe helistada hädaabinumbrile 112. Iseseisvalt ei maksa hädasolijat jää pealt päästma minna, kuna nii võib päästja ise omakorda õnnetusse sattuda. Vajadusel antakse hädaabinumbrilt helistajale juhiseid, kuidas abi oodates tuleks toimida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles