Ühing ostab rannamaastike hooldamiseks 100 lammast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad
Lambad Foto: SCANPIX

Poollooduslikke kooslusi hooldav ja taastav MTÜ Väikese Väina Loodushoid toob mägiveiste kõrvale maid korrastama ka sadakond lammast.

«Kui tahad paremat tulemust saada, siis on hea, kui karjatatakse koos erinevaid loomi – üks loom sööb üht ja teine loom teist liiki taimi,» rääkis Väikese Väina Loodushoiu liige Mario Talvist ajalehele Saarte Hääl.

«Sõlmisime hankelepingu ära ja lambad tulevad hiljemalt mai alguses,» ütles Talvist. Projekti «Ida-Saaremaa puisniitude ning loopealsete taastamine ja säilitamine» väljakuulutatud lammaste ostu hankega ostetakse Saaremaalt ja Lõuna-Eestist kokku 100 utte ja kolm tõujäära.

Esmalt jäävad lambad vähemalt juuli keskpaigani Orissaare külje alla Väikese väina äärde rannaniidule, kus viimastel aastatel on maad hooldanud Šoti mägiveised ja karjatatud kohalike inimeste lambaid.

Suve teisel poolel kavatsetakse lambad viia rohtu sööma taastatavatele puisniitudele Orissaare ja Laimjala vallas, kus lammaste ülesanne on asuda väheväärtuslikest puudest ja võsast puhtaks tehtud ja niidetud puisniidul võitlusse tärkava juurevõsaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles