Jõgeval sündis talve külmarekord: -28,7 kraadi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Mitmel pool Eestis registreeriti täna öösel selle talve krõbedamad külmakraadid. Kell 8 hommikul mõõdeti Jõhvis -28,6 kraadi, tund hiljem Jõgeval juba -28,7.

Jõgeval mõõdeti kell 9 hommikul EMHI andmetel -28,7 kraadi külma, Jõhvis -28,6, Kuusikul ja Tartus oli külma -26,9, Valgas -26,6, Väike-Maarjas -26,5 ja Türil -25,1 kraadi.

EMHI infotelefonilt öeldi Postimehele, et talve külmarekord mõõdeti esmalt Jõhvis kell 8 hommikul, kuid temperatuur võis pärast seda veel mõne pügala võrra langeda. Kell 9 näitaski termomeeter Jõgeval 0,1 kraadi külmemat ilma. Karmi palet näitas ilm ka saartel, kus mõõdeti rohkem kui 20 kraadi külma

Ilmajaama ennustuse kohaselt tulevad eelolevad ööd Lõuna-Eestis samuti väga külmad, aga Põhja-Eestis on ilm mahedam. Pühapäeval saabuv õhumass muudab ilma pisut soojemaks.

Laupäeva päev on sajuta, kuid õhtul võib põhjarannikul lund sadada. Tuul pöördub läänekaarde. Õhuvoolus kandub loode poolt veidi pehmemat õhku. Õhutemperatuur tõuseb Eesti lääne- ja põhjaservas 5-10 miinuskraadini, Lõuna-Eestis on aga endiselt -20 kraadi ringis.

Pühapäeval jõuab Soomest madalrõhulohk, põhjarannikult levib lumesadu sisemaale ja jõuab õhtuks ka Eesti kagunurka. Tuul läheb öösel pisut tugevamaks ja puhub edelast ja läänest, päeval nõrgeneb ja pöördub põhjakaarde. Eesti kagunurgas püsib veel pakane ja õhutemperatuur on hommikuni alla -20 kraadi, päeva jooksul läheb aga sealgi veidi soojemaks.

Esmaspäeva öösel sajab eemalduva madalrõhuvööndi mõjul veel lund. Päeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja nõrka lund tuleb vaid üksikutes kohtades. Tuul puhub põhjakaarest ja nõrgeneb päevaks. Õhutemperatuur on -7..-12 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles