Galerii: Saaremaa muuseumis tutvustati jahitrofeesid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtupoolikul toimus Saaremaa muuseumis jahitrofeede tutvustusõhtu, kus lisaks trofeede vaatamisele said kohaletulnud palju huvitavat teada metsloomadest ja nende käitumisest metsas.

Kokkutulnud said teada palju kasulikku metsloomadest, jahimeestest, jahist, jahitrofeedest ja üldse jahikultuurist.

Huvitava tutvustusega esines jahinduse üks tunnustatumaid eksperte Eestis, keskonnaameti metsaosakonna jahinduse peaspetsialist Jaan Ärmus. Ärmus on jahimees juba aastast 1968 ja  kogenud jahimehena teab ta, et  iga uluk metsas on  väärtus, keda tuleb alati austada.

«Jahindus on üks väga lai ampluaa ja jahimees ongi intelligentne ja tark, sest ta peab oskama metsas kõigega hakkama saada,» lausus Ärmus.

Kuulajad said palju huvitavat teada metsloomadest ja nende käitumisest metsas. Samuti iga topise, pealuu ja loomanaha juures jagus Ärmusel huvitavaid tähelepanekuid. 

Jahitrofeed on osa jahinduskultuurist ja samas väärtuslik teadusmaterjal. Samuti peegeldavad trofeed inimese suhtumist loodusesse ja jahimeeste eetilisi tõekspidamisi. Näitusel on välja pandud Saarte Jahimeeste Seltsi jahitrofeed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles