Suurtel maanteedel on lumesaju tõttu sõidutingimused halvad

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maantee.
Maantee. Foto: Sille Annuk

Varahommikul enne kella kuut olid sõidutingimused suurematel riigimaanteedel öö läbi kestnud lumesajust tingituna valdavalt halvad.

Tartu, Põlva ja Võru maakonnas olid teekatted paiguti soolamärjad, paiguti soolalumesegused.

Mujal Eestis olid teekatted soolalumesegused või lumised ning piirkonniti libedad. Libedusega tuleb eriti arvestada ristmikel, teelaiendustel, sildadel, viaduktidel ja raudteeülesõitudel. Kõikjal suurematel teedel teostatakse lume- ja libedusetõrjet.

Ilm oli pilves, sadas lund, kohati ka lörtsi, Võru maakonnas vihma. Lääne maakonnas tuiskas. Lume- ja lörtsisajus ning tuisus oli nähtavus piiratud.

Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -0,5 kraadist kuni -3 kraadini.

Prognooside kohaselt liigub tihedam lume- ja lörtsisadu Mandri-Eesti kohalt itta. Puhub tugev loode- ja läänetuul. Paiguti tuiskab. Õhutemperatuur langeb päeva jooksul ning teedel on kiilasjää oht.

Liikluspiirangud:

Põrkepiirde remonttöid tehakse kell 9-15 Lääne-Viru maakonnas Tallinn-Narva maantee 99. kilomeetril Aluvere viadukti Tallinna-poolsel pealesõidul. Tööde tsoonis kehtib kiiruspiirang 30 km/h ning liiklust reguleerivad foorid.

Eelteade:

Laupäeval suletakse kell 8-20 autospordi ürituse tõttu liiklusele Lääne maakonnas Harju–Risti-Riguldi-Võntküla maanteel km 72,5-75 (Võntküla). Ümbersõit toimub Ääsmäe-Haapsalu maantee kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles