Maanteeamet hoiatab halvenevate teeolude eest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Maanteeamet hoiatab kõiki liiklejaid esmaspäeval halveneda võivate teeolude eest.

Varahommikul enne kella kuut oli sõidetavus suurematel riigimaanteedel Kirde-Eesti rannikualadel, Lääne-Eestis ja saartel pinnatuisu ja kerge lumesaju tõttu valdavalt rahuldav, lagedatel paiguti halb.

Metsavahelistel lõikudel olid katted peamiselt kuivad. Lagedatel esines tuisuvaalusid ja katted olid lumised. Nähtavus oli tuisus piiratud. Väiksematel teedel oli raskesti läbitavaid lõike.

Mujal Mandri-Eestis oli sõidetavus varahommikul valdavalt hea. Sõidurajad olid kuivad või soolaniisked, radade vahel oli paiguti vähest soolalund. Lagedatel lõikudel oli kohati õrna pinnatuisku.

Hommikutundidel sõidetavus halveneb. Tuul tugevneb ja lagedatel on pinnatuisku, mitmel pool sajab lund. Teede servadesse tekib tuisuvaale.

Teepinna temperatuure mõõdeti -7 kraadist Saaremaal kuni -16 kraadini Kirde-Eestis. Tuisustel lõikudel tuleb arvestada libedusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles