Esimene lumi jääb seekord kauaks püsima

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene lumi Tallinna südalinnas
Esimene lumi Tallinna südalinnas Foto: Mihkel Maripuu

Täna õhtul ja ööl vastu homset tuleb esimesele lumele veel lisa ning kuna õhutemperatuur püsib madal, jääb esimene lumi vähemalt järgmise nädala keskpaigani püsima.

«Täna päeval, õhtul ja ööl vastu homset tuleb veel sajuhooge ja need võivad olla aeg-ajalt päris intensiivsed. Tõenäoliselt liiguvad need üle Eesti, ainult saartel ja läänerannikul võivad sajud olla tugevamad,» rääkis Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Taimi Paljak.

Praegu jääb see lumi maha, sest ilm püsib väga jahedana veel vähemalt järgmise nädala keskpaigani. «Mahedamaks võib ilm minna kas kolmapäeval või alles reedel,» sõnas ta. «Praeguse prognoosi kohaselt peaks järgmise nädala lõpul küll lumi ära minema.»

Esialgu püsivad aga öösel enamasti külmakraadid. Kui ilm läheb selgemaks, langeb öösel temperatuur suisa -5 kuni -7 kraadini, päeval tõuseb napilt plusspoolele. «Rannikualadel on kindlasti soojakraade enam, aga sisemaa temperatuurid võivad jääda +1 kuni +3 kraadi ringi, mitte enam,» ütles Paljak.

«Kuna hommikupoolne aeg on enamasti väikeses miinuses ja juba õhtuks langeb temperatuur uuesti alla 0 kraadi, siis sellistel tingimustel maha sadanud lumi kiiresti ei sula,» kinnitas ta.

Talve esimese lume kohta on maha sadanud kogus ka päris märkimisväärne. Kõige enam sadas täna öösel lund Tartus ja Lääne-Nigulas - 12 cm, Võrus 10 cm. Tallinnas oli EMHI mõõtejaama andmetel 7 cm lund. Mujal sadas vähem, 1-4 sentimeetrit.

«Praeguseks on kõige karmim tuul järele andnud ja ilm rahunenud, korraks keerutab veel õhtul tugevamat tuult läänerannikul ja Liivi lahe ümbruses. Homne päev on juba rahulik,» lausus sünoptik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles