Aprilli keskel tuleb külmalaine

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härmatis
Härmatis Foto: Peeter Langovits

Kui aprillis on ülekaalus mõõdukalt soojad ilmad, siis kuu keskel või veidi hiljem tasub peljata tõsisemat külmalainet, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.


Uuesti soojeneb ilm kuu viimases kolmandikus. Sademeid on oodata normi piires. Norm on 28...38 mm.

Madalrõhuvöönd kulgeb Atlandilt üle Islandi ja Põhja-Skandinaavia itta. Samal ajal jääb Eesti aeg-ajalt Lääne-Euroopas oleva kõrgrõhuala põhjaserva.

Aprillikuu esimesel poolel on üksikute sajupäevadega soojapoolne ilm.

Põhja poolt riivavad meid aeg-ajalt sajupilvedega madalrõhulohud, mis toovad pilvisema, jahedama ja sajusema ilma Põhja- ja Ida-Eestisse.

Seejärel on Lääne-Euroopa soojal vaba juurdepääs meie aladele ning kuu esimese kolmandiku lõpul võib õhutemperatuur tõusta sisemaal kohati 17 soojakraadini.

Edela-kirdesuunaline õhuvool Atlandilt jääb püsima ka kuu teisel poolel. 20.aprilli paiku võib oodata külmalainet.

Uut, märksa kõrgema õhutemperatuuriga soojalainet Lõuna-Euroopast on oodata kuu lõpu poole, kui sisemaal võib tulla sooja üle 20 kraadi.

Kokkuvõttes tuleb ilmajaama ennustuse kohaselt alanud aprill tavapärasest soojem. Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normist kõrgem. Norm on 2,4...4,6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles